JADWAL TRAINING 

ESQ NEW CHAPTER ONLINE 

11 – 12 Juni 2022

Online (Zoom) 

07.30 – Selesai

Pelatihan paling fenomenal yang berawal dari sebuah buku laris berjudul ESQ (Emotional Spiritual Quotient) karya DR. (H.C) Ary Ginanjar Agustian. Pelatihan ini membantu Anda menemukan cara hidup yang lebih membahagiakan.

Membantu Anda mengisi hati dengan sesuatu yang lebih bermakna, membentuk jiwa yang lebih teguh, dan mencapai kualitas hidup yang lebih tinggi.

ESQ MATRIX

Bermula dari pengalaman peribadi DR. (H.C) Ary Ginanjar Agustian. Sebelum mengasaskan ESQ, beliau masih percaya bahawa kebahagiaan manusia terletak pada keupayaan untuk menghadapi tentangan dan ketidakpastian, yang mana keupayaan ini memerlukan kecerdasan intelek.

Tetapi sebenarnya, kebahagiaan bukan sahaja tentang bagaimana manusia boleh mendapatkan sesuatu yang material, tetapi juga tidak material seperti kewujudan diri, perhubungan dan cinta, dan bagaimana kehidupan mereka berkembang. Kebahagiaan terbesar dan sebenar juga terletak pada bagaimana kita dapat mencari makna dan tujuan hidup yang sebenar dan boleh menyumbang apa yang kita ada untuk alam sekitar dan orang lain.

APA KATA MEREKA TENTANG ESQ NEW CHAPTER?

SIAPA SAJA YANG SUDAH IKUT ESQ NEW CHAPTER ?

Seat Cluster ESQ New Chapter

offline

JADWAL TRAINING

ESQ NEW CHAPTER ONLINE

11 – 12 Juni 2022

Online (Zoom) 

07.30 – Selesai